Tuesday, July 1, 2014

Humanitarna organizacija “28.Jun” poslala prvih 30 tona pomoći Srbiji i Republici Srpskoj


Beograd, 27.06.2014. - Humanitarna organizacija “28. jun” sa sedištem u Kanadi isporučila je prvih 30 tona pomoći od ukupnih 200 tona koje će poslati ugroženima u poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj. Najhitnija pomoć prevezena je avionom, dok manje hitne potrepštine stižu brodom i očekuju se za 4 nedelje. Ukupna vrednost donirane pomoći u vidu hrane za bebe, pelena, sredstava za higijenu i prve pomoći je procenjena od strane nezavisnog izvora na vrednost od oko 1 500 000 dolara. U ovoj humanitarnoj akciji uključene su donacije firmi Gatorade, Targer, Huggies, Shoppers Drug Mart, Rexall i Loblaws.

U ovakvim vremenima nažalost mali broj ljudi može da izdvoji iz svog budžeta novac koji bi donirao, ali uvek se mogu priuštiti materijalne donacije ili pružiti neophodne usluge”, rekao je Filip Filipi, predsednik organizacije “28. Jun”. “Pored toga, korporativni sponzori češće donacije pružaju u vidu robe. To je razlog zašto se naša organizacija fokusirala upravo na prikupljanje materijalne pomoći.”. Ova inicijativa se pokazala kao uspešna, pa je tako sakupljeno više od 200 tona pomoći vredne oko 1 500 000 dolara, koja će biti donirana. “U narednom periodu ćemo pokušati da se fokusiramo na novčane donacije kako bi mogli da finansiramo prevoz ostatka pomoći” zaključio je Filip Filipi, predsednik organizacije “28. Jun”.

Pomoć su primili Crveni krst i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, stari partneri organizacije “28. jun”, sa kojima je i pre sarađivala. Članovi “28. juna” u Srbiji će pomoći u isporuci kako bi osigurali da pomoć dođe do onih kojima je najpotrebnija. Potrebno je još sredstava kako bi se platio transport ostatka pomoći iz Čikaga, tako da ovim putem apelujemo na sve da nastave sa doniranjem. Sve informacije se mogu naći na sajtu  www.28jun.org , a uplate izvršiti putem PayPal naloga na 28jun.org@gmail.com.