Friday, August 8, 2014

Saopstenje za medije - Volonteri humanitarne organizacije “28.Jun” u saradnji sa Crvenim krstom isporučili pomoć građanima Obrenovca
Saopštenje za medije


Volonteri humanitarne organizacije “28.Jun” u saradnji sa Crvenim krstom isporučili pomoć građanima Obrenovca


Beograd, 08.08.2014. - Volonteri humanitarne organizacija “28. jun” u saradnji sa Crvenim krstom isporučili su pomoć najugroženijim građanima Obrenovca. Donirana pomoć u vidu u hrane za bebe, pelena, sredstava za higijenu, vode i prve pomoći ovog puta iznosi više od 5 tona.

Inicijativa mladih ljudi koji su osnovali ovu humanitarnu organizaciju se pokazala kao uspešna, pa je tako sakupljeno više od 200 tona pomoći vredne oko 1 500 000 dolara, koja stiže u Srbiju, deo po deo. Za dve nedelje stiže i preostala pomoć od 50 tona iz Čikaga i Toronta. . “U narednom periodu ćemo pokušati da se fokusiramo na novčane donacije kako bi mogli da finansiramo prevoz ostatka pomoći, pa tako molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu u tome” rekao je Filip Filipi, predsednik organizacije “28. Jun”.

Članovi “28. juna” u Srbiji uvek pomožu i učestvuju u isporuci kako bi osigurali da pomoć dođe do onih kojima je najpotrebnija. Naredne nedelje volonteri će odneti pomoć manastiru Sv.Petka u Paraćinu, gde monahinje brinu o devedesetak devojčica ometenih u razvoju, koje svoje detinjstvo provode u domu u okviru manastira. 

Kako bi pomoć stigla do onih kojima je najpotrebnija, potrebno je još sredstava kako bi se platio transport ostatka pomoći iz Čikaga, tako da ovim putem volonteri ove humanitarne organizacije apeluju na sve da nastave sa doniranjem. Sve informacije se mogu naći na sajtu  www.28jun.org , a uplate izvršiti putem PayPal naloga na 28jun.org@gmail.com.


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Kontakt za medije:
Katarina Živanović
Agencija Havas Worldwide Belgrade
tel: +381 11 3674141
email: katarina.zivanovic@havasww.rs

Više o organizaciji “28. jun”:
“28.jun” je omladinska neprofitna organizacija angažovana u humanitarnim, socijalnim i filantropskim sferama. Organizacija blisko sarađuje sa Crvenim krstom kako bi obezbedila medicinsku i humanitarnu pomoć Srbima širom Balkana. Pre poplava, 28.Jun je poslao preko 50 tona pomoći vredne nekoliko miliona dolara Srbima na Kosovu, Južnoj Srbiji, Republici Srpskoj, Krajini i Crnoj Gori.